Védőnői szolgálat – Programok

BABA-MAMA KLUB

Minden hétfőn 09:00-11:00 óráig várjuk a mamákat, babákat, 6 hónapos kortól 3 éves korig.

Helyszín: Humán Civil Ház – Szombathely, Bem J. u. 9/B

Akik várják a régi és új klubtagokat, védőnők:

Ágfalviné Nagy Hajnalka (+36 30 405 0419)

Csébitsné Somogyi Rita (+36 30 405 0289)

Engerné Lisztes Patrícia (+36 30 700 4537)

Nagyapáti Katalin (+36 30 405 0176)

Tompáné Németh Éva (+36 30 399 7956)

Célunk, hogy jól érezzék magukat a babák idegen környezetben is. Bölcsődébe, óvodába való beszokást segíti. Az édesanyáknak lehetőség nyílik egymással kapcsolatot kialakítani, beszélgetni a gyermek jó és rossz szokásairól. Egymást segítik az estleges problémák megoldásában. Védőnő mindig jelen van és különböző témákban ad tanácsokat pl. étrend, szobatisztaságra nevelés, alvászavarok, korának megfelelő játékok.

Változatos játék lehetőséget biztosítunk. Építőjáték (Duplo), kamion, képeskönyvek, labda, sátor, alagút, csúszda áll a gyermekek rendelkezésére.

A színvonal emelése céljából vendégeket, szakembereket hívunk. Érdekes témákban művészetterapeuta, képességfejlesztő, családtervezési tanácsok, étel bemutató, játszóház, mondókázás stb. Nyitottak vagyunk a különböző igényekre.

Internetes közösségi oldalon tartjuk a kapcsolat az anyukákkal. Facebook- Huncutbaba mama klub ill. a HCH honlapján.

 

BABA-MAMA KLUB (Zanat)

Azon babák részére, akik szeretnének közösségbe járni, kötetlen beszélgetésre, együttlétre. Várjuk az érdeklődők jelentkezését.

Helyszín: Zanati Közösségi Ház – Külső Zanati út 119.
Időpont: minden hónap első csütörtök 10:00 – 12:00
Vezető: Déri Viktória (+36 30 405 0341)


BABAMASSZÁZS

Szavak nélkül kényeztetni az érintéssel lehet. Egy finom érintés a kisbabának érthető nyelv, amelyen keresztül jól érzékeli a feléje áramló melegséget.
A babamasszázs az ellazulás és a szeretet közös élménye a szülő és gyermeke számára. Segítségével különleges és maradandó kapcsolat alakul ki két ember között.

A szeretetteljes érintés nem csak érzelmi, hanem élettani változásokat is eredményez:

A babamasszázs ereje abban rejlik, hogy a masszázst oktató személy segítségével bárki beléphet a gyengéd érintés világába.

Néhány találkozás szükséges ahhoz, hogy a szülők elsajátítsák a masszázs lépéseit, amit utána be tudnak illeszteni a baba napirendjébe.

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár – Szombathely, Antall József tér. 1.
Időpont:  szerda 10:00 – 11:00
Vezető:  Kenesey Edit (+36 30 405 0797)


Légzésfigyelő készülék bemutatása és helyes beállításának tanítása

Az „oktatás” 10 éves múltra tekint vissza, mikor kismamák részéről igény merült fel az egyre több otthonba eljutó légzésfigyelő készülékek megismerésére, azok helyes beállításának megtanulására. Az előadás havonta 1 óra időtartamban, az 1. hetén kedden vagy szerdán kerül megrendezésre. Az előadás állandó résztvevője Bodorkósné Kiss Mária (Fogaras úti területi védőnő +36 30/399 82 39), aki az előadás időpontjáról, valamint a résztvevő gyermekgyógyászatban szakavatott szakember – gyermekorvos személyéről is felvilágosítást nyújt. Az előadáson a csecsemő újraélesztési technikákat is megismerhetik az édesanyák.

Helyszín: Szombathely,  Fogaras úti Gyermek rendelő
Időpont: minden hónap 1. hetében kedd vagy szerda
Vezető: Bodorkósné Kiss Mária (+36 30 399 8239)


KISMAMA KLUB

„Felkészülés a Szülői Szerepre, a biztonságos Anyaságra”

Az utóbbi évek társadalmi és gazdasági változásai erősen befolyásolták a születések számának alakulását.  A fiatalok egzisztencia teremtési törekvései miatt későbbre tolódik a gyermek vállalás kérdése is, mivel anyagi biztonság nélkül nem érzik helyénvalónak gyermeket vállalni. Fel kell tenni azonban a kérdést, hogy csak az anyagi biztonság megteremtése a feltétele a gyermek fogadásának?

Az anyagi biztonság megteremtése csak egy része azoknak a feltételeknek, amelyek ideális helyzetet teremtenek a gyermek fogadásához, mert hiába, ha a pszichés támasz és a lelki felkészülés hiányzik.

Ennek a pszichés és lelki biztonságnak a megteremtésében próbál segíteni, a lassan 20 éve, a védőnők által szervezett  „Kismama Klub”. A foglalkozásokon az anyák közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a magzatukkal,  hogy mennyire fontos az anya – gyermek kapcsolat . Megismerik a gyermekvárás nehézségei mellet annak szépségeit is, és nem utolsó sorban pozitív megerősítést kapnak ahhoz, hogy jó anyák és szülők lesznek. Képesek lesznek megbirkózni a felmerülő problémákkal, és tudják hova forduljanak, ha segítségre van szükségük.

A szülői és anya szerep rendkívül nehéz, szinte egész életen át tanulni kell, és tapasztalatokkal gyarapítani. Ennek a tanulási folyamatnak az első lépéseihez próbál segítséget nyújtani a klub programja.

Tavasszal és ősszel 9 előadásból álló interaktív foglalkozás várja az érdeklődőket

Helyszín: A programnak a Berzsenyi Dániel Könyvtár ad helyet.
Program szervező: Milisitsné Tátrai Beatrix  (+36 30 405 0739)


NŐK EGÉSZSÉGE KLUB

Klubunk 1997 óta működik a Jáki úti fiókkönyvtárral karöltve és a változó korban illetve az azon túl lévő hölgyeket várja programjaira. A programok témáját tekintve igyekszünk az egészség, egészségmegőrzés minden területét körbejárni, szűrővizsgálatokkal, bemutatókkal színesíteni. A klub lehetőséget ad a hiteles információszerzésre, egy közösségbe való tartozásra.

Helyszín: Jáki úti Fiókkönyvtár – Szombathely, Jáki u. 33/B   (Tel: +36 94 314 427)

A programokról érdeklődni lehet a fenti telefonszámon, ill. a szombathelyi Jáki úti Gyermekrendelő védőnőinél:

Molnárné Németh Emma (+36 30 384 8374)

Stubánné Mészáros Györgyi (+36 30 399 8922)

 

2018 © Egészségügyi és Kulturális GESZ - Adatvédelem - Oldalinformációk
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support