Eseménynaptár: 2024. április

Aktualitások

Térítésmentes egyéni tanácsadás a lelki egészség fenntartásáért!

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda térítésmentes, egyéni tanácsadást hirdet, Szombathely és Járása lakossága részére!

Az alábbi területeken:

A tanácsadáson való részvétel ingyenes, azonban előzetes bejelentkezéshez kötött!

                          Információ/ Bejelentkezés: +36/94/319-820

A tanácsadásokat az EFI Lelki Egészség Központ munkatársai vezetik:

                           Vörös Orsolya szakpszichológus, 

                               Jakab Viktória pszichológus 

Térítésmentes egyéni egészség-tanácsadás! 

Egészségfejlesztő tevékenységek során, a lakossági programokon keresztül törekszünk a lakosság egészség tudatosságának növelésére, egészségi állapotának javítására. 

Az általános elméleti alapok megismertetése mellett rendkívül fontos a személyre szabott egészségtanácsadás.

Az egyén egészség állapot eredményeinek ismeretében, paramétereihez igazodva történő tanácsadás, az egészséges táplálkozás , valamint a rendszeres testmozgás kapcsán növeli a hatékonyságát annak , hogy saját egészsége fenntartása, visszaállítása érdekében megtegye a szükséges életmódbeli változtatásokat.

Ismerje meg egyéni paramétereit, testösszetétel mérés InBody mérőeszközzel, eredménylap kiértékeléssel:

– – InBody mérőeszköz ,megoldás az egészség felmérésére;

A tanácsadáson való részvétel ingyenes, azonban előzetes bejelentkezéshez kötött!

                               Információ/ Bejelentkezés: +36/94/319-820

További ingyenes programjainkról tájékozódhat az Egészségfejlesztési Iroda Szombathely és Járása facebook oldalán , valamint a honlap eseménynaptárában.

 

 

Leteszem a cigit! – Program

A dohányzás nemcsak súlyos egészségkárosodást, hanem összetett függőséget is okoz. Éppen ezért csak keveseknek sikerül önerejükből megszabadulniuk a nikotinfüggőségtől. Sokan úgy vélik, hogy az e-cigaretta a leszokás egyik eszköze. Ez azonban súlyos tévedés. Leszokni csak tudatos döntéssel és erős akarattal lehet.

A „Ne gyújts rá!” kihívás éppen ezért az első tudatos lépés megtételéhez szükséges motivációt akarja megerősíteni minden érintettben. Ha már elszántad magad, akkor a leszokás folyamatában mi ott leszünk melletted és támogatunk. Tanácsadással, biztatással és egy erre a célra kifejlesztett applikációval („Gond? Egy szál se!”).

Első lépésként fogadd el a kihívást és tudatosítsd magadban az első olyan napot, amikor már nem gyújtasz rá. Legyen 2019. november 21-én „Az első nap”.

Mielőtt azonban eljön ez a nap, még sok mindent érdemes megtudnod, ezért a kövesd a médiában megjelenő híradásokat a dohányzás elleni küzdelemről.
Csatlakozz országszerte azokhoz az ezrekhez, akiknek november 21-én lesz „Az első nap” egy egészségesebb, dohányzás- és nikotinmentes életben!

A leszokás első lépése, hogy elhatározd Magad! A döntés a Te kezedben van, a többiben mi segíteni fogunk. Hívd az 06 80/200-493 ingyenes zöld számot, vagy fordulj a lakóhelyedhez legközelebbi Egészségfejlesztési Irodához (https://www.nnk.gov.hu/efi), ahol szakembereink már várják jelentkezésedet.

Legyen 2019. november 21-én a Te első napod a dohányzásmentes élet felé. Hidd el, megéri, akár 14 évvel is tovább élhetsz!

>>> További információk: https://leteszemacigit.hu/

Minden második dohányzó ember le szeretne szokni a cigarettáról – közölte az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön az M1 aktuális csatornán a november 21-i Ne gyújts rá! világnap alkalmából.

Horváth Ildikó Államtitkár asszony mondta, hogy akik szeretnének leszokni a dohányzásról, az Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központban szakszerű segítséget kérhetnek, akár ingyenes telefonhíváson keresztül is.
A szolgáltatás eddig több ezer embernek segített letenni a cigarettát – tette hozzá.
Hangsúlyozta: a leszokáshoz az akarat a legfontosabb, ezért szakszerű segítséggel meg kell erősíteni azt, és támogatni kell a magatartásváltást.
A dohányzásmentes naptól az államtitkár azt reméli, hogy segít elindulni azoknak, akik szeretnének leszokni.
Horváth Ildikó beszélt arról is, hogy Magyarországon körülbelül minden negyedik ember dohányosnak vallja magát, az elmúlt években azonban csökkent a számuk.
A dohányzás felborítja a sejtek alapvető működését, 10-15 évvel megrövidíti az életet, és számos káros szövődménye ismert, leszokás után pár évvel viszont kisebb az infarktus és a stroke valószínűsége, valamint a tüdő állapota is javulásnak indul – mondta Horváth Ildikó.

dr. Csányi Péter – Helyettes Államtitkár (Egészségügy Szakmai Irányításáért Felelős Helyettes Államtitkárság)
InfoRádió Interjú : Csányi Péter interjú InfoRádió

2018 © Egészségügyi és Kulturális GESZ - Adatvédelem - Oldalinformációk
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support