Központi Orvosi Ügyelet

KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELET

A Szombathelyei Egészségügyi és Kulturális GESZ 2020. december 31. napján 16.00 órától működteti a Központi Orvosi Ügyeletet 9700 Szombathely, 11-es Huszár út 6. fsz. 1. szám alatt.

Telefonos elérhetőségek

Felnőtt ügyeleti ellátás:   06 94 900-919

Gyermek ügyeleti ellátás: 06 94 900-929

 

Ügyeleti idő

Hétköznapokon: 16.00 órától másnap reggel 08.00 óráig

Hétvégén, munkaszüneti- és ünnepnapon 08.00 órától másnap reggel 08.00 óráig

Továbbá: háziorvosi továbbképzések idejére ügyeletet szervezünk.

 

Ellátási terület

Szombathely város, és Nárai községek felnőtt és gyermek, továbbá a helyi önkormányzatokkal kötött Feladatellátási megállapodás alapján Gencsapáti és Perenye felnőtt és gyermek, továbbá Vép város  és Bozzai község gyermek ellátása.

 

Az háziorvosi ügyelet NEM a háziorvosi rendelést helyettesíti ill. hosszabbítja meg, hanem alapvetően a háziorvosi rendelési és rendelkezésre állási időn kívüli időszakra, alapellátási szintű sürgősségi ellátásra nyújtására szolgál. Az ügyelet több háziorvosi körzet lakosságának alapellátási szintű, a következő rendelési időig nem halasztható sürgősségi ellátását biztosítja, meghatározott ügyeleti időben. Az ügyeletet a beteg heveny egészségromlása miatt keresheti fel, vagy hívhatja.

A cél az, hogy minden rászoruló az állapotának megfelelő, legalkalmasabb helyen és időben részesüljön sürgősségi ellátásban.

A Központi Orvosi ügyelet a beteget személyes megjelenésekor az ügyeleti időben, vagy hívásra otthonában ill. tartózkodási helyén látja el.

Kérjük, legyenek figyelemmel a rendszeresen szedett gyógyszereik időben történő felíratására és kiváltására, mert  az ügyelet főként életmentő, sürgősségi gyógyszerekkel rendelkezik, a rendszeresen szedett gyógyszerek elfogyása esetén nem minden esetben tudunk segíteni. A rendszeresen szedett gyógyszerek felírása a Háziorvos feladata.

Fontos, hogy a mentőszolgálat telefonszámát 104-es hívószám, vagy a 112-es segélyhívót kell hívni, a hirtelen jelentkező legsúlyosabb kórképek pl.: eszméletvesztés, szélütés- vagy szívroham gyanúja vagy balesetek esetében.

2018 © Egészségügyi és Kulturális GESZ - Adatvédelem - Oldalinformációk
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support