Eseménynaptár: 2024. április

Szombathelyiek Egészségéért Egyesületet – Bemutatkozás

A Szombathelyiek Egészségéért Egyesületet, az egészségfejlesztés, a primer, és szekunder prevenció területén tevékenykedő védőnők munkatapasztalatuk, és a  bővülő lakossági igények alapján hívták életre 2007. áprilisában. Az egyesület célja, az egyén egészségtudatos magatartásának formálása, az egészséges életmód kialakításához szükséges készségek, képességek elsajátításának támogatása, az  “Egészség Érték” filozófiájának közvetítése a lakosság minél szélesebb köreibe.

Az egyesület megalakulást követően, céljának megfelelően önállóan szervezett programjaival várja az egészséges életmód iránt érdeklődő lakosságot. Egyéb városi, és civil szervezetekkel együttműködve városi szintű egészségmegőrzés irányába mutató programok állandó részvevője. Ilyen program az Egészség napok keretében több éve megvalósuló szűrőnap „ Gyere a moziba be ! „ ahol a lakosság tájékozódhat egészségi állapota felöl.

2012-ben hagyományteremtő céllal „Rózsaszín szalagos „séta szervezésével hívtuk fel a figyelmet az emlőrák elleni küzdelemre.
Az egyesület a lakossági programokon túl tagjainak lehetőséget biztosít műhelymunka keretében a szakmai továbbfejlődésre.
Továbbképzést, és tanfolyamot szervez az egészségügy más területein dolgozó szakembereknek is. Az idei év kiemelt témája  „ COPD az alattomos tüdőbetegség „ szakmai nap volt.

Az egyesület non profit szervezet. Pályázatokból és támogatásokból képes az általa megjelölt célok megvalósítására. Tevékenysége sokrétű, ami mint a lakosságnak, mint az egészségügyben dolgozók számára pozitív értéket közvetít.

2010. január 15-től az egyesület az országban elsőként létrehozott Prevenciós Házban kapott helyet. Programjainak jelentős részét is ide szervezi.

2018 © Egészségügyi és Kulturális GESZ - Adatvédelem - Oldalinformációk
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support